Bergsig Spesiale Laat Oes

Zacht middelzoet fruitig | Zuid-Afrika | Breede River

Lekker bij: Aperitief, Desserts, Ganzelever, Kalfsvlees

€ 7,29 per fles
€ 41,94 per doos
(€ 6,99 per fles)

Bergsig Speciale Late Oes heeft een goud gele kleur. Warme geur van honing, pruimen en lindebloesem. Licht zoete smaak, rijp fruit, licht botrytis mooie balans en lange afdronk. speciale late oes speciaal laat oes

Serveer deze wijn op 10-12 graden als aperitief, of als dessertwijn bij lichte desserts. Ook erg lekker bij foie gras. Nu op dronk, nog 4-6 jaar houdbaar.

De Semillondruiven zijn geplukt terwijl ze overrijp waren. Ongeveer 10% van de druiven zijn aangetast door Botrytis. Na inweking van de schillen op lage temperatuur, wordt het sap vergist. De gisting wordt kunstmatig gestopt, zodat er restsuikers overblijven. 

Met een oppervlakte van 250 hectare is Bergsig in Rawsonville bij Worcester een van de grootste wijngoederen in Zuid-Afrika. De naam Bergsig heeft te maken met het uitzicht op de Drakensbergen, maar belangrijker voor de bodemstelling van de wijngaard is de ligging bij de Breede Rivier. Die rivier heeft in de loop der tijden voor een grote variatie aan bodemtypes gezorgd die het mogelijk maakt om met een al even gevarieerde aanplant te werken voor zowel wit als rood. Het estate is al sinds generaties in handen van de familie Lategan en wordt momenteel geleid door wijnmaker De Wet Lategan. Dat deze jonge wijnmaker bijzonder getalenteerd is blijkt wel uit de resultaten tijdens wijnconcoursen, zijn wijnen worden regelmatig met goud of zilver bekroond.

 

Dit artikel komt van wijnhuis Bergsig - Zuid-Afrika