AIX Rose 2016

Vol rijk zacht fris fruitig | Frankrijk | Provence

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Lichte vleesgerechten, Lunch, Salades, Tapas, Vis

€ 13,99 per fles
€ 77,94 per doos
(€ 12,99 per fles)
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

AIX rosé is qua kleur bijna bleek en zalmachtig. Hierin proef en ruik je  je de Provence; Delicate aroma's van rijpe mandarijntjes, frambozen en bosaardbeitjes.  In de smaak proef je heerlijk rood bosfruit, kersen, aardbeien en verse vijg en dit alles zeer verfijnd en ingetogen, zon en rijpheid in een heerlijk glas. De afdronk is lang en smaakt naar meer. Deze rosé kan zich meten met de allerbesten….. Grenache geeft ook dit jaar zijn zwoelheid aan de wijn. De cinsault is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de verfrissende zuren, elegantie en aroma’s, de syrah geeft haar vlezigheid maar schildert ook mee aan het bijzondere pastel pallet van de kleur. Dit jaar heeft de Carignan druif voor het eerst plaats moeten maken voor de Cinsault, die door het mooie jaar tot volledige rijping kwam en daardoor een kleine bijdrage mocht leveren aan het uiteindelijke resultaat.

Gekoeld op een graad of 10 is deze AIX rosé heerlijk als aperitief of bij een lichte lunch met vis, salade of bij tapas, wit vlees en smakelijke pasta's. De tijd dat rosé alleen in de zomer werd gedronken op het terras is voorbij. Rosé kan gemakkelijk het hele jaar door gedronken worden en smaakt heerlijk bij passende gerechten.

Druivensoorten: Grenache, Cinsault en Syrah.

Geesteskind achter dit succes is Eric Kurver, een relatieve nieuwkomer op de Franse wijnmarkt. Het is nu de tweede keer in successie dat Kurver deze prijs in ontvangst mag nemen voor een rosé uit de Aix-en-Provence. Ook in het jaar 2010 won Kurver met zijn AIX rosé de gouden medaille op dit concours. Zowel vorig jaar als ook dit jaar komt de prijs als een verrassing; tegelijkertijd is het een bewijs dat Kurver er wederom in geslaagd is om een absolute toprosé uit de Provence te maken. De opdracht van Kurver aan zijn wijnmaker en  oenoloog Olivier Nasles was een rosé te maken waar zowel "de kleur, geur als smaak zo verleidelijk mogelijk" moet zijn. In de ogen van de jury is deze opzet volledig geslaagd. Het is een uitzonderlijke rosé waarvan je na een eerste glas zegt: "ja, hiervan wil ik nog een glas!".