Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Waterkloof

Zuid-Afrika

Het biodynamische wijnhuis Waterkloof produceert topwijnen in Schapenberg, Zuid-Afrika. Toen Paul Boutinot in 1970 kennis maakte met wijn wilde hij niet anders meer. Nadat hij zijn succesvolle wijn-import bedrijf in de UK verkocht in 2008, is hij zich volledig gaan richten op Waterkloof.

In de jaren dat Paul Boutinot als importeur werkte, heeft hij veel biodynamische wijnhuizen bezocht en kwam tot de conclusie dat je alleen op die manier het beste uit druiven kan halen. In 2008 kreeg het bedrijf Biodiversity Champion Status en in 2012 zijn ze begonnen met het certificering proces voor biodynamische wijn. Het doel is: eerlijke wijn produceren waarbij geen synthetische stoffen worden gebruikt. Zo worden alle druiven met de hand geplukt, worden ze zorgvuldig geselcteerd, wordt er geen wijnsteenzuur toegevoegd en de toevoeging van sulfiet is minimaal. De wijnen verschillen per jaargang omdat ze afhankelijk zijn van de natuur. Deze levendige wijnen weergeven het karakter van het terroir. De Zuid-Afrikaanse Nadia Barnard is verantwoordelijk voor de vinificatie van de wijnen en deed voordat ze bij Waterkloof kwam werken ervaring op in Australië, New Zeeland en Frankrijk.

Waterkloof maakt wijnen onder verschillende labels: Waterkloof, Circumstances, Circle of Life, Peacock Ridge en False Bay. De wijnen van wijnhuis Waterkloof bieden een uitstekende prijs/kwaliteit en laten het beste van Zuid-Afrika zien.

Website

Circle of Life red - Waterkloof
vanaf € 16,15 per fles € 16,99 per fles
Circle of Life White - Waterkloof
vanaf € 16,15 per fles € 16,99 per fles
False Bay Bush Vine Pinotage
vanaf € 6,95 per fles € 7,49 per fles
False Bay Crystalline Chardonnay
€ 41,70 per doos € 41,70 per doos
False Bay Old School Syrah
vanaf € 6,95 per fles € 7,49 per fles
False Bay Slow Chenin Blanc
vanaf € 6,95 per fles € 7,49 per fles
False Bay Whole Bunch Cinsault Mourvedre
€ 41,70 per doos € 41,70 per doos
False Bay Windswept Sauvignon Blanc
vanaf € 6,95 per fles € 7,49 per fles

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

http://www.wijngemak.nl/wijnhuis/waterkloof-stellenbosch-zuid-afrika