Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Biscardo Neropasso Rosso Corvinone / Corvina /Cabernet IGT Veneto

Verfijnd rijp fruit vol zacht sappig | Italiƫ | Veneto

Lekker bij: Aperitief, Kaas, Pasta, Rood vlees, Wit vlees

Neropasso Rosso uit Veneto heeft een intens robijnrode kleur. In het kruidige bouquet ruik je hints van zoete zwarte kersen en pruimencompote. De smaak is verfijnd, fluwelig, vol, rijp en zacht met sappig, licht overrijp fruit en heeft een aangename lichte kruidigheid. De afdronk is lang en vol.

Serveer deze wijn als heerlijk aperitief en bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen.

Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.

De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.

Deze wijn wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.

€ 9,99 per fles
€ 53,94 per doos
(€ 8,99 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

http://www.wijngemak.nl/biscardo-neropasso-rosso-corvinone-corvina-cabernet-igt-veneto